Valvontatyön digitalisoinnin vaikutus rakennushankkeissa 2023: Opas ja case-tutkimus

Tiesitkö, että Congridin avulla voit suorittaa rakennushankkeen valvontatyön jopa lähes 2 kertaa nopeammin kuin perinteisillä menetelmillä?
Suoritimme case-tutkimuksen, jossa testiympäristöinä toimi 3 pohjaratkaisuiltaan, rakennustavoiltaan ja talotekniikkaratkaisuiltaan suhteellisen samankaltaista työmaakohdetta. 
  •  Tässä valvontatyön digitalisoinnin oppaassa esittelemme sinulle case-tutkimuksen metodin ja tutkimustulokset 
  •  Pääset samalla lukemaan rakentamisen ammattilaisten Mikko Mannilan ja Oskar Smedsin näkökulmia muihin digitaalisen dokumentoinnin hyötyihin 
Julkaisun tavoitteena on vastata, miksi oikein suoritettu valvonta on merkittävää rakennushankkeissa ja miten digitalisaatio auttaa tehostamaan toimintaa. Digitaaliset työkalut, kuten Congrid, mahdollistavat läpinäkyvän valvonnan ja sidosryhmien osallistamisen.  
Tässä julkaisussa läpikäydään valvonnan tärkeyttä ja vaikutusta tilaajan, valvojan ja pääurakoitsijan näkökulmasta katsottuna. Lisäksi käsitellään digitaalisen dokumentoinnin hyötyjä aina ajallisesta tiedonkulkuun asti.
Valvontatyön digitalisoinnin vaikutus rakennushankkeissa
Lataa opas ilmaiseksi täyttämällä yhteystietosi viereiseen lomakkeeseen
*Digitaalisen dokumentoinnin hyötyjä tutkittiin/havainnollistetaan pienellä vertailututkimuksella. Tutkimus tehtiin sekä perinteisellä valvontamenetelmällä että Congrid-työkalulla saneerauskohteissa. Otanta oli 10 puutelistakierrosta 8000–12000 m2: n toimistorakennuksissa, jotka ovat pohjaratkaisuiltaan, rakennustavoiltaan sekä talotekniikkaratkaisuiltaan suhteellisen samanlaisia.