Uusi Congrid+-sovellus julkaistu – Enemmän rakentamista ja vähemmän näpertelyä yli 10 000 ammattilaiselle

Uusi Congrid+-mobiilisovellus on julkaistu ja ladattavissa nyt mobiilisovelluskaupoista. Tuotepäällikkömme Saku Vuori kertoo, mitä kaikkea hyödyllistä uuden sovelluksen käyttöönotto merkitsee sinulle Congridin käyttäjänä ja asiakkaana. Kuulet samalla myös, millaisia kokemuksia asiakkaamme Timbecon tuotantomestari kertoi uuden sovelluksen käytöstä.

 

Kehittämisen missio: Enemmän työaikaa rakentamiseen  

Congrid+-sovelluksen julkaiseminen on merkitsevä kehitysaskel koko rakentamistoimialan laadun- ja turvallisuudenhallinnan kehittämisen näkökulmasta, sillä Congridin käyttäjäpohja on yli 10 000 ammattirakentajan voimin Suomen markkinoiden laajin. Käyttäjät toimivat hyvin erilaisissa rakennushankkeen rooleissa.  

Congridin tuotepäällikkö Saku Vuori kertoo uuden sovelluksen kehitystyön missiona toimineen mahdollisuuden palvella käyttäjien todellisia tarpeita monikäyttöisesti ja poistaa ylimääräistä ajankäyttöä, joka menisi muuhun kuin rakentamiseen:  

Congridin koko toiminta-ajatus lähti jo vuonna 2013 siitä, että rakentamiseen kuuluvat paperihommat voisi tehdä mahdollisimman helposti ja nopeasti. Me emme halua, että rakentajat viettävät yhtään ylimääräistä aikaa sovelluksessamme, koska silloin veisimme heidän aikaansa turhaan tärkeimmältä työltä eli rakentamiselta. Olemme onnistuneet silloin, kun käyttötiheys on iso ja sovelluksessa vietetty kokonaiskäyttöaika mahdollisimman pieni, Vuori taustoittaa uuden sovelluksen kehitystyön missiota.

Hän lisää, että uuden sovelluksen käyttökokemuksen rakentamisessa on haluttu yhdistää aiemmassa versiossa toimivaksi havaitut hyvät ratkaisut ja uudistukset, joiden tarpeita tunnistetaan ja joista käydään myös aktiivista vuoropuhelua rakentajien kanssa. Vuori haluaa korostaa, että kehitystyö jatkuu määrätietoisesti julkaisun jälkeenkin:  

Seuraamme koko ajan aktiivisesti, miten uutta sovellusta käytetään ja tulemme kuuntelemaan siitä saamaamme palautetta tarkasti. Meidän tavoitteenamme on pyrkiä tunnistamaan käyttöön liittyviä kehitystarpeita ennakoivasti, Vuori kiteyttää jatkosuunnitelmia.

Laatutarkastukset

Nopeammin töihin ja lisää sujuvuutta laatutarkastuksiin

Uuden Congrid+-sovelluksen teknologiset valinnat ja ratkaisut nopeuttavat jatkossa käytön aloittamista. 

Rakennushankkeisiin tulee tyypillisesti uusia käyttäjiä mukaan dokumentointiin, kun hanke on jo alkanut. Uusi sovellus on käyttövalmis projektilla heti, kun tietyt perusasetukset ovat latautuneet valmiiksi. Loppu data jää latautumaan taustalle. Isoimmissa hankkeissa, joissa havaintodatan määrä on saattanut liikkua jo sadoissatuhansissa, odotusaika uuden käyttäjän näkökulmasta voi lyhentyä nyt jopa 80 %, Vuori iloitsee.

Eräs käyttäjäkunnassa toivottu uudistus koskee laatutarkastusten siirtämistä käyttäjältä toiselle.   

Joskus työmaalla voi syntyä esimerkiksi sellainen tilanne, että tarkastus jää tilapäisen poissaolon vuoksi kesken. Nyt poissaoloa paikkaamaan saapuva korvaaja pääsee näppärästi jatkamaan samaa tarkastusta siitä, mihin edellinen tarkastuksen tekijä on jäänyt. Tarkastukset voi nykyisin myös hyväksyä suoraan applikaatiossa, Vuori havainnollistaa.

Uuden käyttöliittymän muotoilussa ja suunnittelussa on pyritty arvioimaan toimivuutta käyttäjän todellisen arjen näkökulmasta. Mitä vähemmän ylimääräisiä klikkauksia tarvitsee tehdä, sen parempi.  

Edellisessä sovelluksessa pyrimme tarjoamaan paljon havaintodataa yhteen näkymään. Ihmisen keskittyminen ei kuitenkaan oikein riitä monen samanaikaisen asian käsittelemiseen, jos tehtäviä näkyy ruudulla esimerkiksi 20. Uuden sovelluksen käyttäjänäkymän kehittämisessä lähdimme ennemmin siitä, ettei käyttäjän tarvitsisi erikseen avata mitään ymmärtääkseen, mitä hänen pitää tehdä seuraavaksi, Vuori kertoo uuden sovelluksen kehitysaskeleista esimerkkejä.

Positiivinen vastaanotto ammattilaisilta

Uutta sovellusta on jo ladattu ja otettu aktiivisesti käyttöön keskuudessa. Ensimmäiset asiakkaiden jakamat kokemukset ovat olleet positiivisia.   

Kansainvälisillä markkinoilla toimiva elementti- ja moduulitalorakentaja Timbeco käyttää uutta Congrid+-sovellusta laatutarkastuksiin, viikoittaisten turvallisuusmittausten tekemiseen ja piiloon jäävien rakenteiden todentamiseen.   

Yhtiön tuotantomestarin mukaan, helppokäyttöisyys auttaa heitä säästämään aikaa merkittävästi varsinaiseen rakentamiseen.  

Congrid+-sovelluksessa on mahdollisuus ladata monta kuvaa havainnolle kerralla. Se helpottaa minusta merkittävästi tarkastusten tekemistä. Uusi sovellus on myös nopeampi kuin aiempi versio, jossa projektien latautuminen käyttövalmiiksi vei enemmän aikaa, tuotantomestari Karl Väär tiivistää omat kokemuksensa muutoksesta.   

Uuden sovelluksen tehokkaaseen käyttöön tullaan järjestämään kevään mittaan ilmaisia webinaareja, johon Vuori toivottaa kaikki asiakkaat lämpimästi tervetulleeksi mukaan. 

Jos et ole ladannut vielä uutta applikaatiota käyttöösi, niin voit tehdä sen alla olevista latauslinkeistä. Congridin asiakkaana uuden sovelluksen lataus on sinulle maksutonta: 

Jos et ole hankkinut vielä Congridia säästämään aikaasi rakentamiseen, niin ota yhteyttä asiantuntijoihimme ja kokeile Congridia veloituksetta.