Congridin ja HomeRunin omistaja SmartCraft laajenee UK markkinaan ostamalla rakennusalan SaaS yhtiö Clixifixin

Rakentamisen ohjelmistoratkaisuja tuottava pohjoismainen SmartCraft ASA-konserni laajentaa toimintansa ensimmäistä kertaa oman kotimarkkinansa pohjoismaiden ulkopuolelle ostamalla Iso-Britanniassa toimivan Clixifix Ltd:n liiketoiminnan. Kauppasummaksi on ilmoitettu 10,2 miljoonaa iso-britannian puntaa, joka nykyisellä valuuttakurssilla tarkoittaa noin 11,9 miljoonaa euroa.   

SmartCraft-konsernille liiketoimintakauppa on järjestyksessään jo kahdestoista viimeisen seitsemän vuoden aikana. Konsernin aiempiin hankintoihin ovat kuuluneet mm. suomalaiset ohjelmistoinnovaatiot Congrid ja HomeRun.  

”Tämä yritysosto on strategisesti tärkeä etappi SmartCraftille. Otamme ensimmäisen askeleen pohjoismaiden ulkopuolelle ja avaamme kokonaan uuden, merkittävän markkina-alueen. Clixifix on erinomainen ponnahduslauta kasvullemme Iso-Britanniassa. Yritysosto sopii erittäin hyvin SmartCraftin portfolioon toistuvaisliikevaihdon osuudella, vahvalla kasvuprofiililla, laajalla asiakaspohjalla ja modernilla ohjelmistolla”, SmartCraft-konsernin toimitusjohtaja Gustav Line kommentoi kauppaa.

Clixifix tarjoaa rakennusliikkeille ja kiinteistön omistajille SaaS-ohjelmistoja poikkeamien hallintaan, reklamaatioihin ja korjauksiin. Haastavasta rakennusalan markkinatilanteesta huolimatta, 34 työntekijää työllistävä yhtiö on onnistunut viime vuosina kasvamaan pirteästi. Sen liikevaihdon kasvu oli vuosien 2022 ja 2023 välillä 50 % ja vuoden 2024 ensimmäisen kvartaalin kasvu noin 30 %. 

”Odotamme innolla liittymistä osaksi SmartCraft-perhettä. SmartCraftilla on vahva historia hienojen ohjelmistoyhtiöiden kasvattamisesta ja laaja tarjoama SaaS-ohjelmistoja rakennusalalle. Uskomme, että SmartCraft on hyvä koti Clixifixille”, sanoo Clixifixin toimitusjohtaja James Farrell.

SmartCraft Finland Oy:n toimitusjohtaja Timo Makkonen kommentoi uskovansa uuden maantieteellisen markkinan avautumisen tarjoavan uusia mahdollisuuksia myös konsernin muille tuotteille, kuten Congridille ja HomeRunille. 

 

Lisätiedot:

Gustav Line, SmartCraft ASA, toimitusjohtaja, p. +47 952 67 104, gustav.line@smartcraft.com

Timo Makkonen, SmartCraft Finland Oy, toimitusjohtaja, p. 044 716 7200, timo.makkonen@smartcraft.com