Näin hoidat saneerausurakat purkuvaiheesta luovutukseen tehokkaammin Congridilla – Asiantuntijamme ja asiakkaamme kertovat

Näin hoidat saneerausurakkasi tehokkaammin Congridilla

Korjausrakentaminen on kuin rakennusalan taidetta: Jokainen saneerauskohde on oma yksilöllinen teoksensa.

Kun saat käsiisi rakennuspiirustukset tai suunnitelmat 1920-luvulta, et voi vielä rakenteita avatessasi varmaksi vannoa, mitä seuraavan purettavan seinän takaa paljastuu.

Kun rakenteita avataan ja aika juoksee, jokainen laadukkaasti säästettävissä oleva tunti merkitsee lisää tehokkuutta lopputulokseen.

Asiantuntijamme ja asiakkaamme kertovat tässä artikkelissa, miten sinäkin voit ylläpitää laatua ja toimia tehokkaasti saneerausprojekteissasi digitaalisten ohjelmistojen avulla.

 

Yhteinen viestintä suunnittelun kanssa nopeuttaa reagointia ja turvaa parhaimmillaan yöunet  

Congridin asiantuntija Petri Keisu sanoo, että korjausrakennuskohteen työtehtävien ennakointi on uudiskohteita haastavampaa. Purkutöiden aikana löytyvät yksityiskohdat vaikuttavat seuraavien tehtävien laatuun ja luonteeseen.  

”Congridilla saadaan hyvä kokonaiskuva saneerauskohteista ennen ja jälkeen. Lähtötilanne ei ole muistin varassa, jos esimerkiksi joitakin rakenteita palautetaan myöhemmin takaisin samoille paikoilleen”, Keisu sanoo.   

Purkutöitä tekevät urakoitsijat, töiden tarkastajat ja suunnittelijat voivat käyttää Congridia yhteisenä viestintäkanavanaan. Purkuvaiheen tehtävät voi osoittaa suoraan suunnittelijoille, jotka voivat reagoida nopeasti ja ottaa kantaa töiden etenemiseen.   

Viestien vaihdossa ei pääse syntymään ”rikkinäistä puhelinta”, koska osapuolten keskustelu ei ole ripotellusti sähköposteissa. Kaikki viestit pysyvät Congridissa.   

”Congridilla on olemassa maksuton CongridLITE-mobiiliapplikaatio, jonka avulla saneerauskohteen pääurakoitsijat voivat kysyä suunnittelijoilta ratkaisuja rakenteellisiin tai esittää suunnitelmiin liittyviä kysymyksiä tehtävien kohdalta hyvin kätevästi”, Keisu muistuttaa  

Vaihe vaiheelta laadukkaasti suoritettu dokumentointi osoittaa tärkeän merkityksensä silloinkin, kun valmistuneen työn suorittamiseen täytyy palata myöhemmin uudestaan.  

”Kun tapahtumat on kirjattu huolellisesti järjestelmään ja arkistoitu yhteen paikkaan talteen, dokumentit toimivat korjausurakoitsijalle tehdyn työn todisteena ja turvana myös epäselvissä tai kiistanalaisissa tilanteissa”, Keisu sanoo. 

Saneeraushankkeen dokumentoiti Congridilla

Kuvassa: Saneeraushankkeen dokumentoiti Congridilla

 

Mittavatkin saneerausurakat onnistuvat jopa etuajassa 

Linjasaneeraushankkeita toteuttava YIT Talon Tekniikka Oy on siirtänyt dokumentointinsa ja asukasviestintänsä Congrid– ja HomeRunohjelmistoihin.   

Yhtiön palvelupäällikön Tomi Luukan mielestä ohjelmistojen hyödyntäminen on selvästi helpottanut saneerausurakoiden onnistumista.  

Esimerkiksi yhteensä 5 rakennusta, 117 huoneistoa ja 9 liiketilaa käsittänyt saneerauskohde Espoon Matinkylän Leenankujalla päästiin luovuttamaan tilaajalle jopa pari viikkoa suunniteltua aikataulua aiemmin.   

 Aiemmin Congridia hyödynnettiin ainoastaan lakisääteisten TR-mittausten tekemiseen, mutta projektit ryhtyivät nopeasti suosittelemaan ohjelmistoa eteenpäin ja käyttöä päätettiin monipuolistaa. 

”Ennen laatumatriisimme oli Excelissä. Nyt se on Congridissa eli samassa ympäristössä kuin kaikki muukin tieto. Voimme ottaa kuvat, tehdä havainnot, suorittaa tarkastukset ja kuitata kaiken olevan kunnossa suoraan siellä”, Luukka sanoo. 

Myös Fira Rakennus Oy:ssa on huomattu, että ohjelmistojen käyttäminen poistaa jopa tunteja ylimääräistä manuaalista työtä yhtä projektia kohden. 

”Digitaaliset kirjaukset ovat poistaneet myös epävarmuutta ja ylimääräistä selvitystyötä kirjausten tulkinnoista, koska käsialoja ja ilmaisutapoja on monia”, palvelupäällikkö Taina Parikka toteaa. 

Varaa ilmainen Congridin esittely