Lisää uusia työkaluja ja uusia onnistumistarinoita – Mitä kaikkea hyödyllistä Congridin juhlavuosi 2023 merkitsi rakentajalle?

Congrid-ohjelmisto täytti viime vuonna pyöreät 10 vuotta. Juhlavuosi toi tullessaan useita toivottuja ja odotettuja uudistuksia, joilla asiakkaat saavat rakentamistyöhönsä lisää laatua, turvallisuutta, tehokkuutta ja helppoutta.

Congrid-ohjelmisto täytti viime vuonna pyöreät 10 vuotta. Juhlavuosi toi tullessaan useita toivottuja ja odotettuja uudistuksia, joilla asiakkaat saavat rakentamistyöhönsä lisää laatua, turvallisuutta, tehokkuutta ja helppoutta.

Koostamme sinulle nyt yhteenvedon, mitä kaikkea tapahtui vuonna 2023 ja mitä hyödyllistä tapahtumat merkitsevät sinulle ja muille asiakkaille nyt ja huomenna.  

Digitaalinen tehtäväsuunnittelu ja helppo käyttäjäroolien hallinta  

Lanseerasimme heti vuoden 2023 alkajaisiksi uuden tehtäväsuunnittelu-toiminnon.   

  • Uusi toiminto mahdollistaa rakentamisen projektille kuuluvien tehtävien tehtäväsuunnitelmien teon suoraan Congridiin, jolloin suunnittelua ei tarvitse enää tuottaa ensin erilliseen Excel-työkirjaan ja liitellä sitä erikseen osaksi muuta dokumentointia

Lue tästä lisää Congridin tehtäväsuunnittelusta  

Tammikuussa 2023 lanseerasimme myös uuden käyttäjäroolien hallinta-toiminnon.   

  • Käyttäjäroolien hallinta antaa sinulle Congridin pääkäyttäjänä mahdollisuuden lisätä uusia käyttäjiä projekteillesi helposti ja nopeasti itsenäisesti.

Työmaan ulkoinen ilme – Uusi mittari, jolla parannat työmaan siisteyttä ja liiketoimintasi imagoa  

Työmaan ulkoinen ilme on Congridiin saatava uusi mittari, jolla vaikutetaan työmaan ulkoasuun ja turvallisuuteen työkohteen ulkopuolisen käyttäjän (esim. ohikulkija, asunnon ostaja) näkökulmasta.  

  • Mittari toimii TR-mittarin tavoin ja sillä mitataan 6 eri mittauskohdetta, jotka ovat: Työnteko ja toiminta, työmaa-alueen erottaminen ympäristöstä, ohikulkijan ja työmaan liikenteen järjestäminen, opastaminen ja tiedotus, yleisvaikutelma ja siisteys sekä työmaan tilat ja rakenteet

Kyselimme HUS Kiinteistöt Oy:n Hyvinkään Sairaalan peruskorjaushankkeen rakennusteknisen valvojan, Sami Katajamäen ja Bonava-konsernin työturvallisuuspäällikkö Marko Kuukkasen käyttökokemuksia mittarin käytöstä.  

Haastattelimme samalla mittarin kehittäjän, Salmicon Oy:n toimitusjohtaja Juha Salmisen näkemyksiä mittarin toiminnasta, hyödyistä ja visiosta.  

Lue tästä lisää työmaan ulkoinen ilme-mittarista  

4 käyttövalmista valvontamuistiopohjaa rakennustöiden valvontaraportointiin 

Huhtikuussa 2023 lanseerasimme valvontatarkastusten raportointiin 4 uutta käyttövalmista valvontamuistiopohjaa.  

  • Congridin valvontamuistiopohjia käyttävien rakennustöiden tarkastajien ja valvojien ei tarvitse enää luoda valvontamuistioita ”tyhjästä” tai käyttää niiden laadintaan erillisiä dokumentteja 
  • Uudet valvontamuistiopohjat ovat: Rakennusvalvonnan muistio, LVIA valvontamuistio, sähkötöiden valvontamuistio ja yleinen tarkastuspöytäkirja

Valvontamuistioiden kehitystyön pohja on rakennettu yhdessä Rambollin ja A-Insinöörien ammattilaisten kanssa käydyssä kokemusten jaossa ja vuoropuhelussa.  

Tutustu tästä lisää valvontamuistiopohjiin 

 

Käyttövalmiit turvallisuusasiakirjamallit   

Toukokuussa Rakennusteollisuus Ry:n perinteikkäällä työturvallisuusviikolla esittelimme uudet käyttövalmiit turvallisuusasiakirjamallit.  

  • Nyt lakisääteisiä turvallisuusasiakirjoja ei tarvitse luoda aina uudelleen ”nollasta” tai käyttää ylimääräistä aikaa tietojen käsin näpyttelyyn 
  • Turvallisuusasiakirjamallit ovat kolmeen eri käyttötarkoitukseen: Turvallisuushavaintojen raportointiin, turvallisuustarkastusasiakirjoiksi ja työn turvallisuussuunnitelman täyttöön 

Congridin asiakkuustiimin johtaja Jane Nurmala kertoi 4 merkittävää hyötyä, miksi käyttövalmiit asiakirjamallit ovat erittäin kannattava investointi rakennushankkeisiin. 

Lue tästä lisää käyttövalmiista turvallisuusasiakirjamalleista 

 

Lisää tehoa ja laatua ohjelmistointegraatioilla – Case Fira ja Pohjola Rakennus  

Kesälomakauden jälkeen pääsimme alkusyksystä haastattelemaan Fira Rakennus Oy:n asiakaspalvelutiimin toiminnasta vastaavaa palvelupäällikköä Taina Parikkaa ja Pohjola Rakennus-konsernin tuotantoinsinööri Jenna Kinnusta.  

  • Fira Rakennus Oy on asiakaslähtöisen linjasaneerausliiketoiminnan kotimainen edelläkävijä. Parikan mukaan, Congridin ja HomeRunin integraatiolla kirjaustöissä säästyvä aika on useita tunteja projektia kohden. Asukkaat pystyvät myös seuraamaan omatoimisesti verkosta, milloin korjaustoiveet otetaan työn alle ja milloin työt ovat valmiina 

Lue tästä lisää Firan ja Parikan kokemuksia 

  • Pohjola Rakennus on kotimainen uudisrakentamisen tunnettu rakentajabrändi, joka suunnittelee ja rakentaa noin 3 000 uutta kotia vuosittain. Kinnunen kiittää Congridin ja HomeRunin integraatiota erityisesti siitä, että esimerkiksi muuttotarkastusten tiedot siirtyvät nopeasti ja reaaliaikaisesti asiakkaalta rakentajille. Käsialoista johtuva tulkinnanvara pienenee, kun viesti siirtyy muuttumattomana eteenpäin ja ns. ”rikkinäistä puhelinta” ei pääse syntymään 

Lue tästä enemmän Pohjola Rakennuksen ja Kinnusen kokemuksia 

 

Kakkua pöytään ja juhlat pystyyn – Congrid 10 vuotta 

Vuonna 2013 rakentamisen dokumentointia digitalisoitiin vinhaa vauhtia. Kahden opiskelijan kohtaaminen Metropolian lopputyöseminaarissa johti siihen, että tiimi innovatiivisia osakkaita halusivat kehittää yhdessä rakennusalalle laadunhallinnan digitaalisen työkalun, jolla on oma mobiiliapplikaatio.   

 ”Alussa kun otimme kuvia kännykällä, meidän piti aina todistaa paikan päällä, että kuvat todella siirtyvät tietokoneelle. Rakentamistyön vastuuaika on 10 vuotta. Moni pohti silloin ääneen, että olemmekohan me enää silloin edes olemassa. Nyt voi hyvillä mielin kiittää kaikkia luottamuksesta”, totesi Congridin yksi perustajista, nykyinen toimitusjohtaja ja SmartCraft Groupin Suomen maajohtaja Timo Makkonen

Mitä ensimmäisen suurasiakkaan eli NCC:n IT-johtaja Timo Mäenpää kertoi Congridin alkuvuosista ja omista kokemuksistaan?  

Lue tästä koko Congridin 10-vuotistarina 

 

Vuosi 2024 – Uudet kehitysaskeleet 

Congridin kanssa yhdessä SmartCraft Groupin brändeihin kuuluva sähköalan digitaalinen ohjelmisto EL-VIS rantautui vuonna 2023 Suomen rakentajamarkkinoille. 

  •  Marraskuussa 2023 pidetyssä ”rakennusalan Slushissa” eli Recotechissä huomasimme positiivista kiinnostusta, kun keskustelimme eri tuotebrändiemme rooleista ja yhteensovitusmahdollisuuksista asiakkaidemme hyödyksi 

Toivommekin, että saamme tänä vuonna jatkaa hyviä keskusteluja ja aloittaa taas uusia yhteistyökumppanuuksia ohjelmistointegraatioiden ja API-ratkaisujen parissa. 

Jos olet kiinnostunut kokonaisvaltaisesta laadun- ja turvallisuudenhallinnan kumppanuudesta kanssamme, niin liity sinäkin mukaan yli 10 000 rakennusalan ammattilaisen käyttäjäjoukkoon.  

Varaa tapaaminen asiantuntijamme kanssa ja aloita kokeilu veloituksetta