Congrid tuo tiedon helposti jaettavaksi

Rakennustuotannon turvallisuuden ja laadun hallintaan WSP Finland käyttää Congrid-ohjelmistoa. Pilvipohjaisen ohjelmiston avulla kaikki tärkeä data on tallessa samassa paikassa sekä helposti jaettavissa.

WSP

WSP Finland on monialainen asiantuntijayritys, joka tarjoaa rakennuttajalle kaikki rakentamiseen liittyvät palvelut samasta paikasta. Rakennustuotannon turvallisuuden ja laadun hallintaan WSP Finland käyttää Congrid-ohjelmistoa. Pilvipohjaisen ohjelmiston avulla kaikki tärkeä data on tallessa samassa paikassa sekä helposti jaettavissa.

Diplomi-insinööri Samuli Salonen toimii WSP Finlandilla rakennuttajainsinöörinä. Hän on kehittänyt diplomityössään WSP Finlandin Rakennuttamispalveluiden Terve talo –prosessia. Diplomityön tulokset tullaan hyödyntämään Congridin kanssa tehtävässä kehitystyössä.

Rakennuttamiseen liittyvien palveluiden lisäksi WSP Finland tarjoaa kattavasti yhdyskuntarakentamiseen liittyviä konsultointipalveluita, Salonen kertoo.

Kaikki tallessa samassa projektipankissa

WSP Finlandilla rakennuttajat ja valvojat laativat lukuisia asiakirjoja rakennushankkeen aikana erilaisiin käyttötarkoituksin. Dokumentoinnin kannalta erityisen tärkeää on tallentaa hyvää dokumentaatiota eri rakennusvaiheista. Alalla yleisesti dokumentointiin ja raportointiin on käytetty Word- ja Excel-ohjelmia.

Nyt mukaan on tullut myös Congrid. Congrid yhdistää valokuvat ja raportoinnin. Ne jäävät pilveen talteen yhteen projektipankkiin, josta saan ne nopeasti jaettua eri osapuolille, kuvailee Salonen.

Rakennusurakoitsijat ovat jo joitakin vuosia käyttäneet Congridia omassa työmaan hallinnassa. Vasta nyt sitä ollaan saamassa vielä enemmän myös valvojien käyttöön, mikä luo synergiaa siihen rajapintaan.

Yhtenäisyys eri osapuolten välillä

Yksi Congridin suurimpia hyötyjä on Salosen mukaan juuri se, että se tuo raportointiin yhtenäisyyttä. Nyt kun kaikki hoituu yhden sovelluksen kautta, on lopputulos ulkonäöltään aina yhtenevä. Se näyttää hyvältä myös tilaajan suuntaan. WSP Finlandilla ja Congridilla on parhaillaan meneillään yhteinen projekti, jossa kehitetään sähköistä laadunvarmistusalustaa.

Tähän mennessä olemme saaneet aika hyviä asioita aikaan Congridin kanssa. Tämän vuoden kuluessa saamme sen todennäköisesti siihen malliin, että sitä päästään testaamaan ensimmäisellä hankkeella. Vielä näyttää hyvältä, Salonen naurahtaa.

image

Kiinnostaisiko sinua nopeampi ja sujuvampi rakentaminen?

Ota ohjelmistojen täydet hyödyt käyttöösi

Aloita veloituksetta