Pohjola Rakennus tuottaa uusia mukavuusalueita mutkattomasti –

Congridin ja HomeRunin integraatio siirtää asiakkaan toiveet suoraan tekijöille

Kenenkään ei tarvitse enää odotella, että paperit siirtyvät pöydältä toiselle. Kenenkään ei tarvitse myöskään käyttää aikaansa lomakkeiden tietojen näpyttelyyn.”

Jenna Kinnunen

Pohjola Rakennus Oy

Pohjola Rakennus-konserni on uusien kerrostaloasuntojen rakentamiseen erikoistunut kotimainen rakennusliike, joka suunnittelee ja rakentaa noin 3000 uutta kotia vuosittain.
Uudiskohteen rakennustyössä on runsaasti erilaisia osapuolia työn tilaajista asunnonostajiin ja tavarantoimittajista työnvalvojiin.

Konserniin kuuluvassa Pohjola Rakennus Oy Suomessa tuotantoinsinöörinä työskentelevä Jenna Kinnunen on hankkeiden rakennustyössä monipuolisesti mukana alkuvaiheiden suunnittelusta uusien kohteiden luovutuksiin. 

Liikkuvia osia ja huisketta riittää. Digitaalisten työkalujen tärkeimpinä tehtävinä on helpottaa kaikkien rakennushankkeessa mukana olevien osapuolten elämää niin paljon kuin mahdollista.

Tarvitsemme mutkatonta työskentelyä, sillä työmailla on muutenkin tosi paljon tekemistä. Haluamme saada kaikesta mahdollisimman yksinkertaista”, Kinnunen toteaa

HomeRunin ja Congridin valtakunnallinen yhteistyö Pohjola Rakennuksen kanssa alkoi noin 2 vuotta sitten. Ohjelmistojen roolijako on selkeä: Congrid on mukana käytössä työmaan aloituksesta alkaen laatumatriisin täytössä TR-mittauksiin. HomeRun on apuvälineenä viestinnässä. Sen lisäksi ohjelmassa pystyy suorittamaan myös erilaisia materiaalivalintoja. 

 Tuotamme avaimet käteen-palveluna toimivaa verkkokaupparatkaisua, josta asiakkaat voivat käydä itsenäisesti valitsemassa asuntoihin laattoja, hanoja ja niin edelleen”, HomeRunin asiakastiimin yhteyshenkilö Paula Rantanen kertoo.

Congridin ja HomeRunin välille rakennetun integraation avulla tieto liikkuu saumattomasti työmaan ja loppuasiakkaan rajapintojen kesken. Kinnunen näkee uudessa integraatiossa kaksi merkittävää kehitysaskelta:

Ennen asiakkaat ovat tehneet muuttotarkastukset paperisilla lomakkeilla. Nyt tieto liikkuu nopeammin. Kenenkään ei tarvitse odotella, että paperit siirtyvät pöydältä toiselle. Kenenkään ei tarvitse myöskään käyttää aikaansa lomakkeiden tietojen näpyttelyyn”, Kinnunen toteaa.

Toisena merkittävänä etuna Kinnunen haluaa nostaa esiin tiedon laadun ja luotettavuuden.

Käsialoista johtuva tulkinnanvara pienenee, kun viesti siirtyy työmaalle sellaisena kuin asiakas on sen ilmaissut. Niin sanottua ”rikkinäistä puhelinta” ei pääse syntymään”, Kinnunen toteaa.

Jatkossa asiakkaat voivat käydä tekemässä takuukorjauksista kirjauksensa HomeRuniin, josta tiedot siirtyvät suoraan Congridiin.

Nyt kun saadaan vielä valokuvatkin liitettyä mukaan, niin nähdään aina myös korjattava kohde konkreettisesti. Tämä tulee varmasti olemaan hyvä juttu”, Kinnunen sanoo lopuksi.

image

Kiinnostaisiko sinua nopeampi ja sujuvampi rakentaminen? 

Ota ohjelmistojen täydet hyödyt käyttöösi

Ota yhteyttä myyntiimme