JSB Construction AB digitalisoituu Congridin avulla

Rakennusyhtiö JSB Construction AB on ottanut suuren loikan prosessien digitalisoinnissa. Congrid-ohjelmiston avulla siirtymä manuaalisista laatu- ja turvallisuustarkastuksista digitaalisiin tarkastuksiin on sujunut nopeasti ja vaivattomasti. Digitaalisten tarkastusten ansiosta läpinäkyvyys tilaajia kohtaan on parantunut, sillä nämä voivat nyt seurata hankkeita reaaliajassa.

JSB Construction AB on yksi Ruotsin suurimmista yksityisistä rakennusyhtiöistä, joka rakentaa muun muassa konseptitaloja Sveriges Allmännytta -järjestölle eli Ruotsin yleishyödyllisten asuntotuotantoyhtiöiden toimiala- ja etujärjestölle. Yhtiö aloitti matkan kohti digitalisaatiota Congridin kanssa noin vuosi sitten.

Olemme siirtyneet lomakkeiden ja dokumenttien käytöstä kokonaan digitaaliseen prosessiin. Tiedot tallentuvat automaattisesti oikeaan paikkaan, ja voimme täydentää niitä valokuvilla ihan eri tavalla kuin ennen, kertoo Jonas Zetterqvist, JSB Constructionin digitaalinen asiantuntija.

Myös tilaajat ovat ottaneet digiloikan hyvin myönteisesti vastaan. Mattias Kjörling, joka toimii JSB Constructionin työnjohtajana, kertoo hyödyistä seuraavasti:

Olen saanut tilaajilta hyvin myönteistä palautetta. He ovat kiittäneet esimerkiksi mahdollisuudesta seurata työmaapäiväkirjaa reaaliajassa ja tarkastella valokuvadokumentaatiotamme. Kaikki itse tekemämme laatutarkastukset päätyvät järjestelmään sitä mukaa kuin työt etenevät, joten tilaajilla on erittäin hyvä käsitys siitä, mitä tapahtuu.

Läpinäkyvyys mahdollistaa myös entistä toimivamman vuoropuhelun tilaajan kanssa, mikä puolestaan johtaa keskinäisten epäselvyyksien vähenemiseen, lisää Jonas Zetterqvist.

Suuri ajansäästö

Työmailla käytetään tätä nykyä digitaalista dokumentaatiota.

Käytämme tällä hetkellä pääasiassa matkapuhelimia esimerkiksi turvallisuus-, ympäristö- ja laatutarkastuksissa. Lisäksi osa aliurakoitsijoistamme on alkanut käyttää Congridia pohjapiirustusten tarkastelussa sen sijaan, että he kulkisivat ympäriinsä sateen ja tuulen armoilla olevien paperikasojen kanssa. Ja nyt monet aliurakoitsijamme haluavat soveltaa uutta työtapaa kautta linjan, Mattias Kjörling toteaa.

Digitaalinen työskentely säästää myös paljon aikaa. Työntekijöiden ei enää tarvitse tehdä muistiinpanoja paperille, kirjoittaa niitä puhtaaksi ja sitten ladata tietoja ja jakaa niitä muille sähköpostitse. Nyt kaikki tehdään puhelimella suoraan Congridin sovellukseen, josta kaikki asianosaiset saavat sitten tiedot itselleen reaaliajassa.

Nopeat vastaukset

Sen jälkeen, kun JSB Construction alkoi käyttää Congrid-ohjelmistoa, yhtiön työntekijät ovat osallistuneet Congridin tarjoamiin koulutuksiin ja webinaareihin. Sekä Jonas Zetterqvist että Mattias Kjörling ovat palvelutasoon hyvin tyytyväisiä:

Koen, että vastauksia saa äärimmäisen nopeasti. Meillä on myös oma yhteyshenkilö. Juuri palvelutasolla on ratkaiseva merkitys, kun valitaan digitaalisia palveluja tänä päivänä. Tällä osa-alueella teknologiayritysten välillä voi olla suuria eroja. Mielestäni Congrid todella tunnistaa tarpeen tukea asiakasta ja olla mukana tämän matkalla, korostaa Jonas Zetterqvist.

Lisäksi tuntuu turvalliselta, että on kumppani, joka todella panostaa tuotteensa kehitykseen niin, että kehitystyötä tehdään koko ajan.

Helppo käyttää

Andrej Silverörn on Ruotsin Congridin myyntipäällikkö ja on seurannut JSB Constructionin toiminnan digitalisoitumista.

Tuotteidemme avulla yhtiö voi nyt varmistaa laadun ja turvallisuuden kaikilla rakennustyömaillaan. Tieto ei häviä jonnekin sähköpostin, paperin ja kynän välimaastoon. Kaikkien tarkastusten ja havaintojen tilaa voidaan seurata niiden luomisesta aina lopulliseen hyväksyntään saakka – mikään ei pääse unohtumaan. Kaikki onnistuu nyt helposti sovelluksessa, eikä kenenkään tarvitsee enää istua toimistolla lähettämässä tietoja muille osapuolille, hän toteaa.

Congrid-ohjelmisto on niin käyttäjäystävällinen, että kaikkien rakennusprojektiin osallistuvien on taustastaan riippumatta helppoa omaksua uusi digitaalinen työtapa.

Olemme saaneet käyttäjiltä palautetta, että ohjelmistomme koetaan helppokäyttöiseksi. Suuret painikkeet ja selkeä ohjaavat valikot helpottavat käytön opettelua. Yksi suurista eduista on, että Congridiin tallennettua tietoa voidaan käyttää taustatietona rakennuksen elinkaaren myöhemmissä vaiheissa sekä uusien hankkeiden suunnittelussa, Andrej Silverörn toteaa lopuksi.