Bonava haluaa uudistaa rakennusalaa yhteistyössä Congridin kanssa

Bonavan Tom Helenius ja Olli Niemelä toivovat, että suurempien rakennusliikkeiden lisäksi myös pienemmät yritykset sekä aliurakoitsijat ottaisivat Congrid-sovelluksen käyttöönsä.

Olli Niemelä

Bonavan Tom Helenius ja Olli Niemelä toivovat, että suurempien rakennusliikkeiden lisäksi myös pienemmät yritykset sekä aliurakoitsijat ottaisivat Congrid-sovelluksen käyttöönsä. Näin tieto liikkuisi avoimemmin kaikkien osapuolten välillä ja rakennusala uudistuisi pitkällä tähtäimellä.

Pohjoismainen asuntoja sekä asuinalueita rakentava Bonava on käyttänyt Congrid-sovellusta työmaillaan noin kahden vuoden ajan. Sovelluksen avulla Bonava on päässyt eroon paperien pyörittämisestä ja siirtynyt digimaailmaan muun muassa turvallisuusraporttien, laadunhallinnan ja työmaapäiväkirjojen osalta.

Ennen havainnot merkattiin paperille. Esimerkiksi sadekelillä se oli melko haastavaa. Nykyisin Congridin avulla kaikki hoituu sähköisesti ja se on huomattavasti helpompaa, Bonavalla työmaapäällikkönä työskentelevä Tom Helenius huomauttaa.

Rakennusalan digitalisoituessa Congrid on ollut Bonavalla tuotantokehitysinsinöörinä työskentelevän Olli Niemelän mukaan edelläkävijä.

Congrid haluaa viedä alaa eteenpäin ja tehdä projektit läpinäkyvimmiksi kaikkien osapuolten välillä. Se on minusta todella hieno juttu, Niemelä painottaa.

Samalla toimintaan tulee järjestelmällisyyttä, kun jokaisella työmaalla on samat tarkastuskaavakkeet, Helenius jatkaa.

 

Työnjohtajan arki muuttuu

Sovelluksen käyttöönoton jälkeen työnjohtajilla on ollut enemmän aikaa olla läsnä työmailla.

Muutos arjessa näkyy siinä, että Congridin myötä pystymme tekemään enemmän sitä työtä, mitä työnjohtajan pitääkin tehdä. Bonavalla työnjohtajan päätehtävä on työnvalvonta, ja nyt työnjohtaja voi olla enemmän läsnä työmailla ja tehdä havaintoja, Helenius korostaa.

Työnjohtajien arki helpottuu, kun tieto siirtyy reaaliaikaisesti ja pysyy tallessa.

Tieto siirtyy reaaliaikaisesti kaikille osapuolille ja tieto on kaikkien saatavilla. Se on yksinkertaista ja helppoa. Jokaisella on puhelin työmaalla matkassa, joten viimeisimmät suunnitelmat ja tarkastuslomakkeet ovat aina mukana. Lomakkeet ja raportit saa samalla automaattisesti dokumentoitua ja arkistoitua, Helenius luettelee.

 

Syntynyt käyttäjän tarpeesta

Congrid on Heleniuksen ja Niemelän mukaan erityisen toimiva siksi, että se on syntynyt käyttäjän tarpeesta ja sen ovat kehittäneet alalla itse työskennelleet. Congridilla on kaksikon mukaan ymmärrys siitä, mihin rakennusalaa pitää Suomessa viedä.

En ole törmännyt muihin, jotka voisivat tarjota vastaavaa sovellusta ja palvelua. Kun Congrid tulee käyttäjälle, se on valmis ja toimiva, Helenius korostaa.

Ohjelman käyttäminen on suoraviivaista ja helppoa. Virhelyöntien tekeminen on minimaalista ja ohjelma itse ohjaa käyttäjää. Kaikki koulutetut ovat huomanneet sovelluksen tuoman hyödyn, ihan nuoremmista kavereista vanhemman liiton mestareihin, Congridin pääkäyttäjänä Bonavalla toimiva Niemelä jatkaa.

 

Halu uudistaa alaa

Congridin ja Bonavan yhteinen halu on uudistaa ja kehittää koko rakennusalaa.

Tavoitteenamme on lisätä rakennusten laaduntarkkailua ja turvallisuushavaintojen tekemistä. Silloin myös virheiden määrä pienenee ja pystymme luovuttamaan virheettömiä huoneistoja loppukäyttäjille. Congrid auttaa siinä omalta osaltaan hurjasti, Helenius kiittelee.

 

Suosittelen Congridia kaikille, jotka toimivat rakennusalalla. Tulevaisuudessa yhteinen tavoitteemme on saada aliurakoitsijat mukaan, jotta saisimme tiedon liikkumaan meillekin päin. Haluamme uudistaa rakennusalaa ja meiltä kyllä löytyy pitkäjänteisyyttä toiminnan edistämiseen, Helenius päättää.