JM Suomi luopui paperisista vuositarkastuslomakkeista

Kerrostalojen rakentamiseen ja asuinalueiden kehittämiseen keskittynyt JM Suomi hoitaa vuositarkastusprosessinsa ilman turhia papereita. Yritys hyödyntää HomeRunin ja Congridin välistä integraatiota, joka automatisoi havaintojen tallentamisen.

JM Suomi halusi luopua paperisista vuositarkastuslomakkeista ja havaintojen manuaalisesta kirjaamisesta Congrid-järjestelmään, jota käytetään vuositarkastushavaintojen käsittelyssä pääjärjestelmänä. HomeRun-integraation avulla havainnot kerätään sähköisesti ja viedään automaattisesti Congridiin.

 ”Keräämme HomeRunin kautta havaintoja asuntojen mahdollisista virheistä tai puutteista vuositarkastusta varten. Asunnon omistaja pääsee linkin kautta kirjaamaan itsenäisesti oman asuntonsa havainnot valokuvineen HomeRun-järjestelmään. Sieltä havainnot tallentuvat automaattisesti myös Congrid-järjestelmään. Tämä toimintamalli on toiminut mielestämme hyvin”, kertoo JM Suomen Account Coordinator Anna Sultan, joka oli mukana HomeRunin käyttöönottoprosessissa.

Tehostaa vuositarkastuksia ja helpottaa asiakkaiden elämää

JM Suomessa on havaittu, että sähköinen prosessi on tehostanut vuositarkastushavaintojen keräämistä ja niiden käsittelyä huomattavasti.

”Olemme voineet melkein kokonaan luopua paperisista vuositarkastuslomakkeista, kun havaintojen kirjaaminen onnistuu sähköisesti. HomeRunin kautta saatavat havaintoraportit ovat nopeasti tulostettavissa ja ulkoasultaan informatiivisia ja selkeitä”, sanoo Account Coordinator Mari Kauppinen, joka myös osallistui HomeRunin käyttöönottoon.

Asiakkaiden kannalta uusi toimintamalli on helpottanut havaintojen ilmoittamista. He voivat myös täydentää havaintoja itselleen parhaiten sopivana hetkenä.

HomeRun Serviceä käytetään lisäksi sähköisten allekirjoitusten keräämiseen, kuten RS-kohteiden vakuuksien vapautuslomakkeiden hyväksyntään. Sähköinen allekirjoitus HomeRun Servicen kautta on nopeuttanut vakuudenvapautusprosessia huomattavasti.

Sultan ja Kauppinen kiittelevät sujuvaa yhteistyötä HomeRunin kanssa.

”Yhteistyö on toiminut hyvin asiakaslähtöisesti, ja HomeRunin asiantuntijat ovat kehittäneet palveluita vastaamaan tarpeitamme. He myös reagoivat yhteydenottoihimme nopeasti ja saamme järjestelmän käyttöön tukea aina tarvittaessa.”

JM Suomi Oy on osa JM-konsernia, joka on Pohjoismaiden johtavia asuntojen rakentajia ja asuinalueiden kehittäjiä. Konsernin toiminnan pääpaino on asuntojen uudistuotannossa pääkaupunkiseuduilla ja isoissa kasvukeskuksissa Ruotsissa, Norjassa ja Suomessa.