Congrid tarjoaa asiakkailleen entistä monipuolisemman BIM-kokonaisuuden uuden yhteistyökumppanuuden kautta

Pohjoismaiden johtava rakennusyrityksille ja rakennusalan ammattilaisille SaaS-ohjelmistopalveluita tarjoava yhtiö SmartCraft on solminut kumppanuuden BIM-alusta tarjoajan Catendan kanssa. SmartCraft-konsenin tytäryhtiö Congrid tulee tarjoamaan yhteistyökumppanuuden kautta asiakkailleen entistä monipuolisemman BIM-kokemuksen.

Vuonna 2021 Congrid toi markkinoille BIM Viewer -ohjelmistotyökalun, joka helpottaa 3D-mallien selaamista mobiililaitteilla suoraan työmailla. Rakennustyömaakäyttöön tarkoitetussa sovelluksessa 3D-mallit ja niiden tiedot ovat nopeasti nähtävissä rakennustyömaalla. Sen ansiosta asiakkaat voivat hyödyntää tietomallinnusta tehostaakseen rakennusprojektejaan.

Yhteistyökumppanuuden kautta Congrid tulee tarjoamaan käyttäjilleen ratkaisun, jossa yhdistyvät Congridin ja Catendan BIM sync -ohjelmiston parhaat toiminnot osana BIM-tiedon käyttöä ja hallintaa. Käyttäjät voivat jakaa tietoa suoraan siellä, missä sitä tarvitaan ja hyödyntää 3D-malleja osana laadunvarmistustaan. Kun Catendan BIM-teknologia tuodaan osaksi Congridin ketterää ohjelmistokokonaisuutta, ohjelmiston käyttäjät voivat reagoida ongelmakohtiin nopeammin suoraan työmaalla.

“Asiakkaamme toivovat yhä enenevässä määrin BIM-ratkaisuja osaksi tarjoomaamme. Catenda on luonut monipuolisen BIM-alustan, jota pääsemme tulevaisuudessa hyödyntämään ohjelmistoissamme. Teemme mieluummin yhteistyötä parhaan BIM-alustan tarjoajan kanssa sen sijaan, että käyttäisimme omia resurssejamme monipuolisten alustaominaisuuksien kuromiseen. Asiakkaamme hyötyvät myös siitä, että voimme BIM-ratkaisun avulla yhdistää digitaalisten ohjelmistojemme parhaat puolet saumattomaksi kokonaisuudeksi”, sanoo Gustav Line, SmartCraftin toimitusjohtaja.

Catendan äskettäin nimitetty toimitusjohtaja Einar Gudmundsson on innostunut sopimuksesta ja uskoo ratkaisulla olevan merkittävä vaikutus rakennusalan digitalisoinnille Pohjoismaissa. Se on myös askel eteenpäin Catendalle yrityksenä ja BimSyncille alustana.

”Olemme ylpeitä saadessamme olla osana SmartCraftin digitaalista matkaa. Näkemyksemme mukaan SmartCraftilla on merkittävä tahtotila ja kyky edistää toimialan digitalisointia ruohonjuuritasolta lähtien. Heidän toimintatapansa ja teknologiansa sopivat hyvin yhteen meidän kanssamme, ja odotamme innolla yhteistyötä ja ratkaisujen kehittämistä edelleen”, Gudmundsson päättää.

 

Lisätietoa:

Gustav Line, toimitusjohtaja, SmartCraft ASA
+47 952 671 04
gustav.line@smartcraft.no