Congrid ja SRV kehittävät yhdessä ratkaisuja, joilla helpotetaan työmaiden arkea –

Viimeisin hanke yksinkertaistaa kosteudenhallintaa rakennushankkeissa

Congrid ja rakennusyhtiö SRV ovat tehneet yhteistyötä jo viisi vuotta. Yritykset pohtivat yhdessä keinoja, joilla työmaiden arkea voidaan helpottaa.

Viimeisin yhteistyönä tehty hanke on uuden kuivaketju10-toimintamallin lisääminen Congridin ohjelmistokokonaisuuteen, Congridin myyntipäällikkö Otto Ruusunen kertoo.

”Rakensimme työkalun yhdessä SRV:n aloitteesta, ja kuuntelimme heidän toiveitaan läpi rakentamisen. Näin saimme sovelluksen, joka on mahdollisimman helppokäyttöinen ja toimiva työmaalla työskentelevien näkökulmasta.

Kuivaketju10 (KK10) on toimintamalli, joka vähentää home- ja kosteusvaurioiden riskiä rakennusprosessin aikana. Toimintamallin tarkoituksena on varmistaa, että rakennushankkeessa otetaan huomioon kymmenen tärkeintä kosteusvaurioiden riskitekijää.

”Iso osa suomalaisista rakennusalan toimijoista toimii KK10-toimintamallin mukaisesti. Kyseessä on standardoitunut tapa tehdä terveitä, turvallisia ja kestäviä kosteudenhallinnan ratkaisuja”, Ruusunen sanoo.

KK10-mallin on kehittänyt Rakentamisen Laatu RALA ry. Yhdistys julkaisi syksyllä päivitetyn version toimintamallista, ja se on saatavilla RALA:n oman sähköisen järjestelmän kautta.

Monilla työmailla käytetään laadun- ja turvallisuudenhallintaan pääsääntöisesti Congridin sovellusta, jonka takia SVR halusi integroida KK10-toimintamallin Congridiin.

”Näin työmailla ei tarvitse käyttää montaa erillistä järjestelmää, jotka eivät keskustele keskenään. Kaikki tarvittava löytyy nyt yhden ohjelmiston alta”, Ruusunen sanoo.

SRV on pilotoinut työmaillaan KK10-sovellusta. SRV:n kehitysinsinööri Mika Piiroisen mukaan kokemukset ovat sangen hyviä.

”Congridin kanssa tuotettu ratkaisu on tuonut työmaalle helpon tavan hallita Kuivaketju10:n todentamistehtäviä samassa järjestelmässä, jossa kaikki muukin työmaan todentaminen tapahtuu”, Piiroinen sanoo.

”Congridissa saamme nyt seurattua myös Kuivaketju10:n suunnittelutehtäviä, eli koko prosessi on täällä hallussa. Tärkeintä on, että saamme helpotettua työmaidemme arkea.”

Congrid toimii laadun- ja turvallisuudenhallinnan pääjärjestelmänä kaikilla SRV:n työmailla. SRV:n pääkäyttäjänä toimiva Piiroinen kehittää Congridia jatkuvasti, jotta ohjelmisto vastaa yhä paremmin työmaan ja käyttäjien tarpeisiin.

Avoimuuteen perustuva yhteistyö on Congridille hyvin arvokasta, Ruusunen sanoo.

”SRV testaa ohjelmistoa mielellään ja antaa siitä palautetta. Yhteistyön ansiosta voimme kehittää ohjelmistoa jatkuvasti paremmaksi.”

Congridin ohjelmistoon sisältyi jo aiemmin laatumatriisi KK10-toimintamallin seuraamiseksi. Uusi Congridin laatumatriisiin ja tarkastusasiakirjaan rakennettu kokonaisuus on kuitenkin selvästi käytännöllisempi ja toimivampi. Sovellus on saatavilla kaikille Congridin asiakkaille.

Helppokäyttöinen työkalu sisältää listauksen kosteudenhallintaan liittyvistä tehtävistä sekä tarkastuspohjat näiden tehtävien todentamiseksi ja raportoimiseksi.

Kun rakennushanke täyttää KK10-toimintamallin ehdot, RALA voi myöntää hankkeelle sertifikaatin merkkinä siitä, että kosteudenhallinta on varmistettu asianmukaisesti.

”Olemme käyneet asiasta keskusteluja RALA:n kanssa. Kuivaketju10-statuksen hakeminen edellyttää RALA:n sähköisen järjestelmän käyttöä, mutta todentamisdokumentointi voidaan suorittaa muissa järjestelmissä. Congridin ohjelmisto käy tähän tarkoitukseen erittäin hyvin”, Ruusunen kertoo.

Lisätietoja:

Otto Ruusunen, Congrid business manager, SmartCraft Finland Oy
+358 44 716 7203
otto.ruusunen@smartcraft.com

image

Oletko kiinnostunut kuulemaan lisää yrityksellesi koituvista eduista?

Aloita Congridin testaaminen veloituksetta