Finnbuild julkaisu – Tuoteperheeseen uusi tulokas CONGRID LITE

 

Congridin idea lähti liikkeelle hyvin yksinkertaisesta ajatuksesta: rakennustyömaiden paperidokumenttien digitalisoinnista. Hyvästi kynät, skannerit ja toimistolla tuhrattu aika, tervetuloa simppeli ja nopea mobiilisovellus.

Olemme saaneet yrityksen perustamisesta ja ohjelman ensimmäisen version lanseerauksesta lähtien hyvää palautetta yhteistyökumppaneiltamme, mutta vielä enemmän huikeita ja suorastaan loistavia kehitysideoita käyttäjiltämme.

Otamme palautteen ja avun todella kiitollisina vastaan, ja jatkamme tuotteemme väsymätöntä kehittämistä yhä edelleen. Mielipiteenne on meille tärkeä!

 

Congridin tuoteperhe laajenee: tervetuloa Congrid Lite

Esittelemme Finnbuild-messuilla 12–14. lokakuuta uuden, myöhempänä ajankohtana julkaistavan tuotteemme, ilmaisversio Congrid Liten. Congrid-ohjelmisto on suunnattu työnjohdolle, ja Congrid Lite puolestaan työntekijöille ja aliurakoitsijoille.

Uusi tuotteemme tuo projektien digitalisointiin mukaan kaikki rakennusprojektin osapuolet rakennuttajan valvojista aliurakoitsijoiden kirvesmiehiin. Congid Liten avulla jokainen voi osallistua näppärästi ja helposti projektin laadun ja työturvallisuuden hallintaan ja viestiä aiempaa tehokkaammin.

Otetaan avuksi esimerkki, joka kuvastaa sitä, miten Congrid ja Congrid Lite helpottavat ja kehittävät työmailla tehtävää dokumentointia. Esimerkkitapauksena toimikoon talo, jossa työnjohtajalla on edessään viimeistelyvaiheen pakolliset työtehtävät ja ”narinalistan” teko.

 

1. Aika ennen Congridia ja muita mobiilisovelluksia:

a. Työnjohtaja kiertää asunnoissa tarkastamassa viimeistelypuutteet ja merkitsee puutteelliset kohdat teipillä. Hän tekee puutteista listan käsin tai parhaassa tapauksessa kannettavalla tietokoneella Excel-ohjelmalla.

i. Työnjohtaja menee työmaakopille, erottelee eli suodattaa Excelistä maalaria koskevat puutteet ja vie listan maalarille. Tämän lisäksi hän suodattaa tiedostosta asuntokohtaiset listat, joissa on kaikki kyseisen asunnon puutteet, tulostaa huoneistokohtaiset kopiot ja käy teippaamassa ne asuntojen ulko-oveen.

ii. Seuraavaksi hän lähettää sähköpostilla asianosaisille aliurakoitsijoille näitä koskevat kohdat ja määrittää korjauksille takarajan.

b. Takarajan päätyttyä työnjohtaja lähtee uudelle kierrokselle. Hän katsoo asuntokohtaisesti tehdyt korjaukset ja lisää Excel-tiedostoon korjattu-ruksin niiden töiden kohdille, jotka ovat kunnossa.

i. Kierroksen jälkeen palataan taas toimistolle suodattamaan, lähettelemään ja tulostelemaan listoja. Työnjohtaja muistuttaa jälleen kerran tekijöitä heidän keskeneräisistä töistään.

ii. Lopulta, kun kaikki korjaukset on tehty, työnjohtaja skannaa tarkastuslistat ja tallentaa ne yrityksen toimintajärjestelmään.

 

2. Työnjohtajalla apunaan Congrid:

a. Työnjohtaja kiertää ja merkitsee puutteet näppärästi sovelluksella. Valmiin aluejako sijainnin ansiosta teippiä ei tarvita. Tämän jälkeen hän lähettää raportit suoraan ohjelmasta aliurakoitsijoiden työnjohdolle ja tulostaa kopiot maalarille sekä muille urakoitsijoille.

b. Uudella tarkastuskierroksella työnjohtaja kirjaa suoraan Congridiin, mitkä puutteet on tehty, ja lähettää listan sovelluksesta urakoitsijoille hoputussanojen saattelemana.

c. Kun virheet on korjattu, dokumentti tallennetaan pilveen, josta se siirtyy automaattisesti urakoitsijan toimintajärjestelmään.

 

3. Aliurakoitsijoiden ja työntekijöiden apuna Congrid Lite:

a. Työnjohtaja kiertää ja merkitsee puutteet sovellukseen. Aluejaon ansiosta teippiä ei tarvita. Tämän jälkeen hän päivittää raportit suoraan projektin näkymään.

b. Aliurakoitsijat saavat tiedot omista puutteistaan tilakohtaisesti sekä tiedon toimenpiteiden takarajasta Congrid Lite mobiilisovellukseen. Tämän jälkeen he käärivät hihansa ja alkavat töihin.

i. Kun työ on aliurakoitsijoiden mielestä tehty, he lähettävät sovelluksen avulla nappia painamalla tiedon asiasta pääurakoitsijan työnjohdolle.

ii. Työnjohtaja käy toteamassa tilanteen ja kuittaa vaaditut työt tehdyiksi, mikäli kaikki on kunnossa.

 

Mitä tällä voitamme?

Kysymys voisi pikemminkin kuulua: ”Mitä emme tällä voita?” Congrid Liten avulla tehostamme entisestään tiedonkulun reaaliaikaisuutta ja vähennämme toimenpiteitä.

Työnjohtajan ei tarvitse kysyä koko aikaa kaikilta kymmeneltä aliurakoitsijalta, mikä heidän tilanteensa on, saati ravata kerroksissa tutkimassa havaintojen tilaa. Tämän ajan hän voi käyttää työmaan toimintaedellytysten ylläpitämiseen sekä laadun ja turvallisuuden valvontaan.

Tulevaisuudessa työnjohtaja näkee koko ajan reaaliaikaisen tilanteen eri aliurakoitsijoiden havaintojen korjaustilanteesta. Näin ollen hän pystyy ennakoimaan helpommin, jos näyttää siltä, että sovitut toimenpiteet eivät tule valmiiksi ajallaan.

Samalla aliurakoitsijalla on mukanaan taskussa kulkeva, vettä kestävä ja rypistymätön lista omista työtehtävistään. Tämä auttaa myös aliurakoitsijan työnjohtoa suunnittelemaan eri kohteiden ja töiden resursointia, koska työnjohtaja on koko ajan kartalla siitä, kuinka paljon hänen tekijöillään on hommia.

Alle 45-vuotiaista aikuisista yli 90 prosentilla on käytössään älypuhelin, jonka avulla Congridin saa työmaakäyttöön. Olemme toki realisteja ja tiedostamme, ettei sovelluksemme ole välttämättä joka ikisellä tekijällä täysimittaisessa käytössä vielä viikon päästä julkistuksesta.

Haluamme kuitenkin tarjota mahdollisuuden ja kannustaa ihmisiä kokeilemaan uusia asioita yhteisellä matkallamme kohti digitaalista dokumentointia. Haluamme, että aikaa jää enemmän aikaa niille suoritteille, joista jokainen oman arvonsa tunteva tekijä tuntee ammattiylpeyttä.

Tulevaisuus ja kehitys

Olemme vihdoin pääsemässä pisteeseen, jossa työmaiden dokumentointiin pystyy osallistumaan jokainen työmaalla työskentelevä henkilö niin halutessaan. Emme suinkaan pysähdy tähän – päinvastoin. Kehitämme tuotettamme edelleen ja tuomme siihen uusia ulottuvuuksia.

Tulevaisuudessa ilmaisversiota käyttävä työntekijä voi lisätä vikalistoihin valokuvia paikoista, joissa hän on käynyt tekemässä hänelle osoitettuja tehtäviä. Hän voi myös kommentoida toimenpiteitään ja kysyä ja kertoa asioista työnjohtajalle. Työnjohtajan on helppo vastata kommentteihin ja kuitata lopulta tehtävät tehdyiksi.

Toinen asia, mihin tulemme panostamaan lähitulevaisuudessa, on Live-näkymän visuaalisuus. Haluamme parantaa entisestään sitä näkymää, joka työmaan työnjohdolle avautuu Live-näkymässä.

Lisäksi olemme julkaisseet ja tulemme julkaisemaan muita pienempiä parannuksia, joista toivomme teidän pitävän. Mitä parempi työkalu, sitä enemmän sitä käytetään. Lisätietoja Congrid Lite kokonaisuuden julkaisusta kerromme lähiviikkoina.

Avatar
Congrid

This entry has 0 replies